Keramiikka on mielenkiintoinen ja joskus haastavakin luonnonmateriaali, joka vie monimuotoisuudellaan mennessään.
Muotoilen savesta käsin muotoja, jotka muuntuvat tuotteeksi. Poltan saven kiveksi ja värjään lasitteilla, jotka luovat pintansa ja värinsä uunissa. Rakastan elämässäni hämmästymistä ja tämän materiaali antaa siihen mahdollisuuksia.

Keramiikkapajaltani kuva: muotoilun jälkeinen hionta. Ja hiontaa ihan tylsästi vedellä ja sienellä.
Matkalla uuniin. Kuivumisen jälkeen poltetaan raakapoltto pari päivää ja sitten tuotteet lasitetaan. Minä käytän ruiskulasitusta, että saan sileän pinnan. Tässä lasitetut tuotteet odottavat uuniin lastausta. Lasite palaa uunissa eri värisiksi pinnoiksi. Tässä vihreä, sininen, väritön lasite värillisellä savella ja valkea.

Aiheet tuotteisiin tulee elämästä ja luonnosta.
Kuljettuani joskus kevään harmaudessa, huomasin kevätlaitumen, joka odotti kesäasukkaitaan. Se ilo ja riemu, mikä onkaan kevätlaitumella lehmien päästyä pitkän talven jälkeen laitumille. Muistelin lapsuutta Hämeessä ja mummolassa vietettyjä kesiä lehmiä syötellen ja rapsutellen. …

20180910_120217.jpg“Iloinen lehmä kevätlaitumella” aihe siirtyi tuotteisiini tuomaan kaikille iloa ja riemua ja uskoa uuteen kevään tuloon.
Löytyyhän se ilon tuoja kellonakin. Myös minun omalta seinältä, jotta aina muistan, että kesä on taas tulossa ja voi sitä riemua, kun pääsen avojaloin niitylle.

Olkoon kaikille suotu pieni hetki iloa ja huumoria jokaiseen päivään tuotteitteni avulla.
Jos jokaisena päivänä saat hymyn huulillesi ja ilon elämääsi, nähdessäsi asioita, jotka antavat nostavat tunnelmaa… on kaikki sen arvoista.

Lehmässä on jotain liikuttavan suloista ja lempeää.
Iloisesta kevätlaitumesta siirryin flirttailuun ja romanttisuuteen.

“Neiti kesäheinä” ja “Serenadisonni” 20180515_151657.jpgsaivat alkunsa ja ovat olleet iso osa koko toiminnan aikana. Ja voi, kuinka monelle ihmiselle tuovat hymyn ja ilon.
Lähes päivittäin kuulen se tutun: Aiku Ihana…
Lehmät ja sonnit nimeän aakkosjärjestyksessä ja jokaisen pohjassa on oma nimi.

Tässä kuvassa “Suomi 100”-pari: Tomi of Finland ja Suometar.