NÄIN ALKOI KORTTIEN TARINA

Oli helteinen kesäpäivä Joensuun torilla. Olin myymässä keramiikkatuotteita torikojussa ja aloin varjossa istuessani piirrellä. “Nyt pitäisi miettiä jo joulua..” ja niin alkoi syntymään lumiukon ääriviivat. Seuraksi syntyi tonttu, joka halusi tervehtää lumiukkoa, kuten lapsena leikkiessäni papan kanssa.

lumiukko-ja-tonttu1-tyo.jpegOli syntynyt ensimmäinen kortti “nenien vaihto” sarjaan, joka sai nimekseen “Kotitontun ja lumiukon yhteinen päivä”. Seuraavana päivänä piirtyi paperilleni “Enkeli kikatus”. Suloisten enkelien touhuista kertovaan sarjaan syntyi 8 eri korttia. Ja sama määrä on syntynyt siitä alkaen kaikkiin korttisarjoihin kuten “Tonttujen yhteiset taivallukset”, seimiaiheiset “Ensimmäinen joulu”-kortit. Jossain vaiheessa enkelit ja tontut kohtasivat ja syntyi hauska “Enkelin ja kotitonttujen tapojen opettelu”, “Joululomalla” -teema sekä “Tontut ja metsäneläimet”.

“Suomi 100” -korttisarjassa  seikkailevat maakuntaeläimet kansallisurheilun parissa – siis hieman vähemmän virallinen suomalaiskansallinen korttisarja.
Kaikki kortit painatan Joensuussa pienessä kirjapainossa, joten hankkimalla näitä kortteja, tuet useita paikallisia yrittäjiä. Näitä kortteja et saa muualta.
Tilata voit myös sähköpostilla. Tilauksesta voin tehdä myös oman kuvan! Putiikissani on myös käsin piirrettyjä ja maalattuja uniikkikortteja, joita on vain yksi maailmassa!

Tonttujen yhteiset taivallukset